På Axians tror vi att teknik inte bara handlar om kod och algoritmer – det handlar om människor, värderingar och en vilja att göra skillnad. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering är nyckeln till innovation och framgång. Genom att omfamna olikheter skapar vi en dynamisk miljö där kreativitet blomstrar och nya idéer tar form.

Låt oss tillsammans  skapa IT med omtanke.

Medarbetare med omtanke

Orden “IT med omtanke” är noga utvalda och bär med sig en innebörd som sträcker sig djupt in i vår verksamhet. De representerar inte bara vår omsorg för våra kunder, utan även Axians engagemang för sina medarbetare och den empati och omtanke som våra fantastiska team visar gentemot sin omgivning.

Detta är vårt sätt att lyfta några av våra medarbetare som visar omtanke i samhället och hoppas att det kan inspirera till att själv hjälpa där man kan.

 • Lars-Åke hjälper genom ServiceNow RiseUp-programmet

  Lars-Åke engagerar sig i ServiceNow RiseUp-programmet för att ge andra möjligheten att forma sin framtid inom IT. Genom att erbjuda sin tid och expertis stöder han deltagare som Amanda att utforska och certifiera sig inom ServiceNow-plattformen. RiseUp-programmet öppnar dörrar för personer utan tidigare erfarenhet inom IT och främjar en inkluderande och diversifierad arbetskraft.
  Läs om Lars-Åkes initiativ
 • Olga är volontär i Löparakademin

  Olga är en av våra engagerade medarbetare som brinner för att främja hälsa och gemenskap genom sitt volontärarbete i Löparakademin. Genom att stödja unga människor som Ismail har hon sett hur 10 veckor av träning och mentorskap kan förändra liv. Hennes dedikation exemplifierar Axians åtagande att bidra till en inkluderande och omtänksam samhällsutveckling.
  Läs om Olgas engagemang
 • Roger engagerar sig i Spånga IS Fotboll

  Roger, en engagerad ledare i Spånga IS Fotboll, delar sin resa inom både parafotbollslaget och ungdomslaget. Han har varit fotbollstränare sedan 2017, började engagera sig i parafotbollslaget 2021 och har sedan dess gjort en stor skillnad med hjälp av stöd från VINCI Nordic Foundation. Hans kärlek till fotboll och tron på vikten av inkludering har motiverat honom att bidra till laget och samhället. Roger berättar om glädjen när parafotbollslaget fick sina sponsrade kläder och vikten av att ha engagerade vuxna som förebilder för barn och ungdomar.
  Läs om Rogers engagemang här
IT & telekom med omtanke

Grön IT i 12 steg

I en konstant föränderlig värld behövs självklart flexibla IT-lösningar,  men framför allt behövs det människor som bryr sig. Det är därför vi vill ta en aktiv roll för planeten vi bor på. Vi har tagit fram 12 exempel på hur vi bryr oss om miljön vilka du kan läsa mer om på vår miljö- och hållbarhetssida.

#AxiansOmfamnarMångfald

Axians sätter mångfald före enfald. Vi är övertygade om att mångfald leder till  mer innovation och därmed bättre lösningar. Vi välkomnar varje individs unika erfarenheter och perspektiv och strävar efter att skapa en arbetskultur som är öppen, inkluderande och respekterar olikheter. Vi är övertygade om att en inkluderande kultur är grunden för en framgångsrik och hållbar framtid, och vi är stolta över att vara en del av denna viktiga resa. Kika gärna nedan på några av de initiativ vi tagit för mer mångfald och inkludering.

 

Vi rekryterar för mångfald

Genom att använda vägledande tester i vår rekryteringsprocess säkerställer vi en icke-diskriminerande rekrytering. Oavsett vem du är så är det fina färdigheter och kunskap vi vill inkludera i vår organisation. Det tror vi är rättvist och öppnar upp för mångfald.

Anpassade arbetsarrangemang

Vi strävar efter att erbjuda flexibla arbetsarrangemang för att stödja medarbetare med olika behov och förutsättningar. Det kan vara arbetstidsflexibilitet, distansarbete eller andra anpassningar som främjar en balans mellan arbete och privatliv.

Inkluderande kommunikation

Vi strävar efter att skapa en miljö där man känner sig sedd och hörd. Därför jobbar vi aktivt med vår kommunikation för att främja ett inkluderande språk.

Axians Energy club

Med Axians Energy Club har vi aktiviteter som främjar välmående och hälsa. Oavsett förutsättningar kan alla vara med. Vi har föreläsningar om välmående, tränar motion och klättrar, för att nämna några exempel. Alla medarbetare får ge förslag till aktiviteter som vi genomför.

Mångfald i ledarskapet

På Axians AB har vi en ledningsgrupp som består av över 60% kvinnor. Vi strävar efter att ha en varierad sammansättning av ledare och chefer genom hela vår organisation.

Långsiktig hållbarhet

Vi betraktar mångfald och inkludering som en resa utan slutdestination och vi vill vara i framkant inom detta i IT-branschen.

Prioritera mångfald

Vi är övertygade om att en inkluderande kultur leder till ökad mångfald. Mångfald speglas i vårt samhälle och det präglar även oss. Detta är en del av Axians värdegrund.

&Frankly

Vi värdesätter åsikter och vill driva engagemang. Via &Frankly ställer vi frågor till våra medarbetare för att få en djupare förståelse över deras välmående. Den feedbacken är ovärderlig då det hjälper oss att skapa en ännu bättre arbetsplats för alla.

Aktivitetsklubbar med våra medarbetare

Vi uppmuntrar våra medarbetare att ta initiativ som stärker gränsöverskridande gemenskap utanför arbetet. Några av klubbarna innefattar golf eller längdskidåkning där vi får energi och delar glädje tillsammans.

Gemenskap genom nätverk

Vi tror på gemenskap och samarbete. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att vara en del av internationella-, kvinno- eller chefsnätverk. För att främja kunskapsutbyte och inspirera varandra.

Medlem i Diversity Charter Sweden

Vi är en stolt medlem i Diversity Charter Sweden som är en ideell organisation som främjar mångfald och inkludering på arbetsplatsen. Som medlemsorganisation får vi ett kunskapsutbyte med övriga medlemmar för att säkerställa ett ständigt lärande.

Axians Safety week

Våra medarbetare är Axians största tillgång. Medarbetares säkerhet och hälsa går alltid först – dygnet runt och året om. En vecka om året är dedikerad till föreläsningar och aktiviter som belyser vikten av just säkerhet och hälsa. Det är IT & telekom med omtanke.

Axians är en organisation med mångfald

Axians omfamnar mångfald och består av olikheter. Det gör oss starkare och bättre.

Kontakta oss!

Har du ett projekt? En fråga? Är du intresserad av våra lösningar? Kontakta oss nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.