Innovation -ett fokusområde!

Innovation är ett av Axians fokusområden och vi arbetar aktivt med att driva på utvecklingen av framtidens energisystem utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Som en del av VINCI Energies delar Axians koncernens mål om att minska våra koldioxidutsläpp med 40% till år 2030.

Vi är fast beslutna om att följa målet genom att aktivt arbeta med innovation och genom att ständigt förbättra de tjänster som vi erbjuder våra kunder.

5G

Nyttja den mobila revolutionen

5G är den senaste trådlösa teknologin som kommer att stödja tillväxten av datavolymer och anslutningskrav inom industri- och tjänstesektorn.

Vi jobbar just nu på ett 5G-projekt med Ericsson, och har redan levererat två installationer som en del av ett projekt med de tunga fordonstillverkarna Scania samt KTH.

The Hive

Det centrala navet för miljöinnovation hos VINCI Energies i Norden

The Hive en fysisk plats där vi visar våra miljöinnovationer, en digital idéhub där alla anställdas idéer tas omhand, samt en process för att förvandla idéer till hållbara projekt som kan skapa verklig förändring.

Målet har aldrig varit att endast använda innovativ teknologi.

Vi vill även att den ska komma till verklig användning för våra kunder. Våra nätverk har, lyckligtvis, den rätta expertisen för att bygga något meningsfullt med hjälp av den senaste teknologin.  

Nätverkstjänster

Nätverk som främjar utveckling

Nu när nästa generations nätverksteknik introduceras läggs mer tonvikt på automatisering och standardisering. Det är logiskt att kunder vill anpassa sig och följa utvecklingen, men är det vettigt att implementera och hantera den nya tekniken själv? Och är en så stor engångsinvestering rimlig nuförtiden?

Definitionen av programvara

Drifteffektivitet

Att byta till ett mer effektivt nätverk ökar företagets produktivitet och förbättrar användarupplevelsen inom hela organisationen. SD-WAN har blivit allt mer populärt. Främst eftersom företag ser SD-WAN som en god lösning för att kunna leverera en konsekvent och högkvalitativ upplevelse för distansarbetare.

Internet of Things

Axians IOT Building Blocks

Trender som digitalisering, Industry 4.0, Smart City, dataanalys och IOT är alla en viktig del av vår utveckling. 

 

Kontakta oss

Har du ett projekt? En fråga? Är du intresserad av våra lösningar? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.