• Vad är IT-drift?

  IT-drift, eller IT Operations (IT Ops), refererar till den dagliga förvaltningen och övervakningen av en organisations IT-infrastruktur och system. Det omfattar en bred uppsättning aktiviteter som syftar till att säkerställa att IT-miljön fungerar smidigt och att tekniska resurser är tillgängliga för användare och applikationer.

 • De centrala aspekterna av IT-drift

  IT-drift omfattar rutinmässiga uppgifter som systemövervakning, nätverksadministration, hantering av servrar, applikationsuppgraderingar, säkerhetspatchning och incidenthantering. Målet är att säkerställa hög tillgänglighet, prestanda och säkerhet för IT-systemen.

 • Målet: Tillgänglighet och optimal prestanda

  Målet för IT-drift är att säkerställa tillgänglighet och optimal prestanda för IT-systemen. Det innebär att förebygga och lösa tekniska problem, planera för kapacitetsbehov och implementera bästa praxis för att säkerställa en smidig IT-miljö.

 • Omfattningen av IT-drift

  IT-drift täcker olika områden, inklusive servrar, nätverk, databaser, molntjänster och andra tekniska komponenter. Det är kritiskt för organisationers dagliga verksamhet och stöder andra IT-funktioner som utveckling, säkerhet och användarsupport.

 • Varför IT-drift är en kritisk del av IT-strategin

  I en värld där organisationer är starkt beroende av IT-system är IT-drift en kritisk del av IT-strategin. Genom att säkerställa smidig funktion och tillgänglighet hjälper IT-drift till att minimera driftsavbrott, optimera prestanda och stödja organisationens övergripande affärsmål.

Optimera er verksamhet med modern IT-drift

Som kund till Axians kommer ni ha valmöjligheter. Vi är en IT-partner som framtidssäkrar er IT-miljö genom att erbjuda skräddarsydda IT-driftlösningar som möjliggör smidig hantering av er IT, oavsett om det är on-premise, i molnet eller en hybridlösning.

Varför är IT-drift viktigt?

En modern och optimerad IT-drift utgör grunden för er digitala framgång och en strategisk aspekt av IT-outsourcing. Effektivitet och prestanda är avgörande faktorer och med en modern IT-infrastruktur kan ni öka prestanda och effektivitet. Vilket i sin tur leder till snabbare arbetsflöden och ökad produktivitet.

Skalbarhet är också en nyckelkomponent. Er verksamhet behöver kunna växa smidigt och enkelt anpassas efter era behov. En skalbar IT-infrastruktur ger er den flexibiliteten. Vi rekommenderar att man så tidigt som möjligt tänker på detta för en framtidssäkrad IT-drift.

Säkerhet är en annan grundläggande aspekt. En välhanterad IT-infrastruktur ger en solid grund för säkerhetslösningar och skydd mot hot och intrång. Att ha kontroll över er IT-drift är avgörande för att säkerställa att era digitala tillgångar är skyddade.

Våra IT-drifttjänster

Vi erbjuder ett brett utbud av IT-drifttjänster som kan anpassas efter era unika behov och mål:

Design och Implementering: Vi hjälper er att skapa och implementera en modern IT-infrastruktur som stödjer era verksamhetsmål.

Förvaltning: Vår expertis sträcker sig till hantering och förvaltning av er IT-infrastruktur, vilket frigör er tid så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Molnet: Oavsett om ni vill flytta till molnet helt eller delvis – vi är experter på att förvalta hela eller delar av er IT-drift i molnet.

Säkerhet och övervakning: Vi erbjuder avancerade säkerhetslösningar och vår NOC övervakar er miljö dygnet runt och året om för att skydda er IT-infrastruktur från hot.

Axians – din trygga IT-partner

Oavsett om du behöver modernisera er befintliga IT-drift, migrera till molnet eller bara få bättre kontroll över er tekniska miljö, är Axians här för dig. Vi har över 25 års erfarenhet av att leverera pålitliga IT-lösningar och stödja våra kunders framgång.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er omgående för att  gå igenom era behov och hur vi kan hjälpa er att forma en modern och effektiv IT-infrastruktur och strategisk IT-outsourcing.

Kontakta oss!

Har du ett projekt? En fråga? Är du intresserad av våra lösningar? Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.