Uncategorized

Magnus Bergh
ServiceNow Architect/Sales
magnus.bergh(at)axians.com
+46(0)721462399

Peter Persson
Head of Sales
peter.persson(at)axians.com
+46(0)709218093

 

Mikael Svender
Business Unit Manager
mikael.svender(at)axians.com
+46(0)732312244

Axians jobbar på olika sätt med jämställdhet och mångfald. Här vill vi lyfta hur vi i vårt CSR engagemang tillsammans med olika organisationer jobbar i frågan – både som företag och i våra medarbetarinsamlingar. Här berättar vi om ett initiativ som både stödjer utsatta barn samt kvinnligt entreprenörskap.

 

”I många fängelser i Kenya har det under flera år erbjudits entreprenörsutbildningar till män. Nu har arbetet som Invisible Friend tillsammans med den lokala organisationen Nafisika även möjliggjort en 10 veckors  diplomutbildning inom entreprenörskap för kvinnor.”

 

Axians stödjer sen många år den mindre organisationen Invisible Friend. Invisible Friend vill öka medvetenheten i samhället  om de hundratusentals barn världen över som växer upp i fängelser. Deras brott är att de är barn till en dömd mamma. I statistiken kallas de för ”the invisible interns”. Dessa barn vill Invisible Friend synliggöra, stödja och uppmuntra. Oftast är mödrarnas brott s.k överlevnadsbrott för att familjen ska få mat.

 

Kvinnligt entreprensörskap för att lyckas utanför murarna

Men vägen mot ett bättre framtid innebär att modern behöver lyckas bygga upp ett nytt liv utanför fängelset. I många fängelser i Kenya har det under flera år erbjudits entreprenörsutbildningar till män. Nu har arbetet som Invisible Friend tillsammans med den lokala organisationen Nafisika även möjliggjort en 10 veckors diplomutbildning inom entreprenörskap i Thika Women’s Prison i Kenya.

Utbildningen behandlar affärsjuridik, ekonomi och affärsplanering för att kvinnorna ska kunna starta upp en egen verksamhet utanför murarna för att kunna försörja sin familj. De får i utbildningen även en hel veckas praktisk utbildning i bakning samt att de genomgår programmet Shine som belyser kvinnors styrka, värde och mening i samhället. Allt för att stärka deras självkänsla samt att med ny praktisk kunskap direkt kunna starta. Med sig, när lämnar fängelset, får de även med sig ett startkit med baksaker som vispar, bunkar, formar och ingredienser. Ett värdefullt startkapital på deras nya resa.

Invisible Friend har även sett till att möblera den lilla barnhörnan i Thika Women’s Prison med nya möbler, mjuka mattor och leksaker till barnen.

 

Axians_InvisibleFriend_Thika2

 

Detta arbete är något som Axians tillsammans med våra medarbetare i vårt initiativ ”Axians: Skänk en lunch” mycket stolta över att stödja.

 

Ta del av Njeris, en av de kvinnliga internerna, berättelse vad entreprenörsutbildningen betytt för henne:

 

 


 

Vill du veta mer om Axians CSR-arbete vänligen kontakta Ragnhild Franson Blom, Marknads- och kommunikationschef: ragnhild.franson-blom@axians.com 

 


 

Läs mer om hur  Axians jobbar för att skapa mervärden i samhället >>

 

Top


Välkommen till Axians Julmingel med julmarknad i Haga!

JULMARKNAD | MINGEL | JULIGA TILLTUGG & DRYCKER | LOTTERI

Den 7 december från kl. 16:00 bjuder vi in våra kunder, kontakter och partners till ett mysigt julmingel med julmarknad på vårt kontor i Haga. Vi hoppas att du har möjlighet att komma!

Eftermiddagen och kvällen bjuder på goda juliga tilltugg och drycker, julmarknad där du kan inhandla klappar till hela familjen, lotteri och mycket mer!

Ta gärna med dig en kollega eller din respektive och mingla in julen med oss!

 


Företag på vår julmarknad (listan kommer att fyllas på med fler utställare):
  • Home by Mia: Inredning, presenter, smycken och kläder
  • Molind: Knivar, glas och husgeråd
  • OliOli: Italienska delikatesser och olivoljor
  • Emsa Showroom: Inredning, smycken och presenter


Anmäl dig här >>

 


Praktisk information:

Datum: 7 december
Tid: Från kl. 16:00
Plats: Axians kontor i Haga/Solna, Råsundavägen 4
Parkering: Du kan parkera i vårt garage i huset. Du kör då in i garaget på kortsidan av huset vid infarten till Råsundavägen.

Hitta hit: Klicka här för karta

 

utstallare-julmarknad_2

Footer

Top

Välkommen till Axians Julmingel i Haga!

JULMARKNAD |  MINGEL  | JULIGA TILLTUGG & DRYCKER |  LOTTERI

Den 8 december från kl. 16:00 bjuder vi in våra kunder, kontakter och partners till ett mysigt julmingel med julmarknad på vårt kontor i Haga. Vi hoppas att du har möjlighet att komma!

Eftermiddagen och kvällen bjuder på goda juliga tilltugg och drycker, julmarknad där du kan inhandla klappar till hela familjen, lotteri och mycket mer!

Ta gärna med dig en kollega eller din respektive och mingla in julen med oss!


Kom på högaktuellt kunskapsseminarium om IT-säkerhet innan julminglet
Kl. 15:30 – kl. 16:00
marcus_murray_svart Kom gärna redan klockan 15:30 så får du lyssna till den internationellt välkände IT-säkerhetsexperten och talaren Marcus Murray från TrueSec som kommer att tala om aktuella IT-säkerhetshot.

Cyberkriminaliteten och hotbilden mot svenska företag har ökat markant under de senaste åren. Ransomware och Phishing-attacker är två verkliga hot som har drabbat många svenska företag. Hur agerar kriminella och statsfinansierade organisationer för att komma åt värdefull data och information – och hur kan man skydda sig?

Ta del av detta tillfälle att lyssna på Marcus Murray som kommer att ge en övergripande bild av aktuella säkerhetshot och sårbarheter och vad tänka på för att proaktivt motverka intrång.


Företag på vår julmarknad (listan fylls på):


Anmäl dig här >> 

 


Praktisk information:

Datum: 8 december
Tid: Från kl. 16:00
Plats: Axians kontor i Haga/Solna, Råsundavägen 4
Parkering: Du kan parkera i vårt garage i huset. Du kör då in i garaget på kortsidan av huset vid infarten till Råsundavägen.

Hitta hit: Klicka här för karta

 

Utstallare-julmarknad

 

Footer

STOCKHOLM | MALMÖ | GÖTEBORG 20 MAJ
Kostnadsfritt frukostseminarium i samarbete med Microsoft:

MÖT MOLNEXPERTERNA OCH TA DEL AV CASE FRÅN VERKLIGHETEN!

Alla talar om molnet men få har full koll på vad det skulle innebära för deras verksamhet. Nu har du möjlighet att få en djupdykning i hur det fungerar praktiken! Vilka av molnets tjänster är mest relevanta för er? Hur får du koll på kostnader och vem som förbrukar vad? Vem tar egentligen ansvar för vad i en molnleverans?

Välkommen till en informativ frukost där du får möta molnexperterna på Qbranch och Microsoft. Ta del av case från verkligheten samt konkreta tips vad man behöver tänka på när man tar nästa steg mot en moln- eller hybrid IT-tjänst. Vad är framgångsfaktorerna och vilka är fallgroparna? Vi löser frågetecknen och diskuterar lösningar.

Under morgonen kommer det finns stora möjligheter till bra diskussioner och att ställa alla dina frågor till talarna. Frukosten och seminariet sker under mycket trevliga former på Hotel Rivertons restaurang och skybar ”View” med en fantastisk utsikt över Göteborg!

Varmt välkommen!

16 april Malmö
Malmö
Datum: onsdag 16 april
Tid: 9:00 – 10:30 (frukost & mingel från kl. 8:30)
Plats: Axians lokaler, Erik Perssons väg 51, 217 62 Malmö (Swedbank Stadium)

Stockholm
Datum: 23 april
Tid: 9:00 – 10:30 (frukost & mingel från kl. 8:30)
Plats: Qbranchs lokaler på Lilla Essingen, Primusgatan 18

Göteborg
Datum: onsdag 20 maj
Tid: 9:00 – 10:30 (frukost & mingel från kl. 8:30)
Plats: Hotel Riverton, Restaurang View, Stora Badhusgatan 26 i Göteborg

 

 

OM TALARNA OCH INNEHÅLL UNDER MORGONEN:

ANDERS WENDT | Affärsområdeschef Molntjänster på Microsoft

”Azure och hur IT kan skapa mer effektivitet och nya typer av värden i molnet”Det är en ny dag inom IT. Det finns fler appar, fler enheter och nu också mer data än någonsin – och allt detta underlättas av den ökande molnbaserade databehandlingen och användningen av molntjänster. Hur kan IT skapa mer effektivitet och nya typer av värde när molntekniken spelar en allt större roll i verksamheten? Var kan företag utnyttja molnets kapacitet mest? Anders berättar hur svenska företag har anammat molnet med case från verkligheten.

MAGNUS TJERNELD | CIO-rådgivare och Azure-arkitekt på Qbranch

”Outsourcing i en hybrid IT-värld – vem tar ansvar för vad?”Den traditionella infrastruktur-outsourcingen är inne i en stor förändringsfas där infrastrukturproduktionen ofta decentraliseras till att även omfatta externa ”molntjänster” (IaaS & PaaS). Önskemålen på driftpartnern blir allt oftare att agera ett sammanhållande gränssnitt med helhetsansvar. Magnus kommer att presentera ett antal exempel från verkligheten och diskutera kring hur kompetens, ansvar och kontroll, snarare än produktion, är morgondagens nyckeltjänst för en outsourcingleverantör. Magnus som är vår trusted advisor inom Azure kommer även delge dig hans värdefulla insikter om framgångsfaktorer som du som kund bör tänka på när du upphandlar moderna IT-drifttjänster.

JAN HELLGREN | CSO på Qbranch”Qbranch Cloud Platform – Qbranchs prisbelönta hybrid IT-plattform”Vi har sett de utmaningar som molnet innebär för våra kunder. Vi har därför byggt vår Cloud Platform för att våra kunder ska kunna ge sin organisation tillgång till molnets fördelar med full kontroll över vilken avdelning som förbrukar vad. Dessutom säkerställer vi att de resurser du tillhandahåller uppfyller de krav ni har på till exempel managering och övervakning. Här är det även möjligt att bygga ihop Azure med våra kunders egna nätverk och genom självbetjäning anpassa den till olika behov och Polices. Detta är inte bara en tjänst utan en hel hybrid IT-plattform som framtidssäkrar er IT.