Nyhet

Träffa ServiceNow:s globala chef för innovation under en frukost!

Den 21 mars bjuder vi in till heldagskonferensen SMART Conference på Berns i Stockholm. Det är en dag helt fokuserad runt smart digitalisering och smarta lösningar. Under dagen kommer bland annat Chris Pope, Global VP Innovation på ServiceNow att tala om att leda digital transformation och innovation. Nu har du som kund och kontakt till Axians möjlighet att träffa denna populära talare, som vanligtvis talar inför 15 000 personer vid sina keynotes, över en frukost!

Framtidsspaningar och ITOM

Under frukosten kommer du att få ta del av framtidsspaningar samt få lite insider information av vad som är på gång i ServiceNow men även vad du kan göra inom ITOM (IT Operations Management) redan idag. Det är ett begränsat antal platser till frukosten så anmäl dig så snart som möjligt!

 
tedCHrispope

Talare: Chris Pope – Global VP Innovation, ServiceNow och Ted Norlander – Management Consultant, Axians


Praktisk info:

NÄR: 21 mars, 7:45-8:30 (frukost från 7:30). Fortsätt sen gärna dagen på SMART Conference på Berns (separat anmälan).

VAR: På Berns i Stockholm

ANMÄL DIG HÄR >>

Varmt välkommen!

Ett nytt spännande Axians-år väntar med nya möjligheter och utmaningar att lösa. Här delar en Axians-medarbetare med sig utav livet på Axians och sina förväntningar på det kommande året:

Magnus Eklund

Hej Magnus! Berätta, hur länge har du arbetat på Axians?
– Sedan 2005

Vad är din roll på Axians?
– Jag har under tre års tid fokuserat helt på migreringar av identitet och e-post från lokala servrar till Exchange-Online. Ett par projekt har varit våra egna kunder men även några nya kunder som valt att flytta sin e-postlösning till Exchange-Online, Office 365 som det oftast kallas. Inget projekt är det andra likt, det finns många vägar till målet, vissa bättre än andra.

Vad är, enligt dig, det bästa med Axians som arbetsgivare?
Jag kan nämna många saker som är bra, men det bästa är att det finns så många olika kompetensområden som vi är duktiga på, jag blir fortfarande överraskad när kollegor har specialkompetens inom teknik, produkter eller lösningar som man aldrig hört talas om. Utöver vår egen kompetens (Axians Sverige) skapas intressanta synergier med de övriga bolagen i Vinci-koncernen. För min egen del har jag blivit tillfrågad att delta i två migreringsprojekt, ett i Frankrike och ett Spanien. Utöver detta brukar jag skryta om vårt nya kontor i Solna. Förutom våra egna lokaler finns en väldigt trevlig lunchrestaurang, ett grymt gym och en full-size inomhushall för alla möjliga och omöjliga aktiviteter såsom handboll, zumba och sumo-basket har.

Det bästa är att det finns så många olika kompetensområden som vi är duktiga på, jag blir fortfarande överraskad när kollegor har specialkompetens inom teknik, produkter eller lösningar som man aldrig hört talas om.

Vad anser du är de största kundutmaningarna idag?
– Tid. Ny teknik och lösningar väller in som en flodvåg, man vill vara med på tåget till ”det där nya”, men man hinner inte ens fram till perrongen. För det som ser så lätt och fräscht ut i en reklamkampanj från t.ex Microsoft tar tid att införa i en organisation. Man får inte underskatt tid för utbildning och informationskampanjer. För att nämna just Office 365 införandeprojekt är en gnutta nyfikenhet och en stor släng förändringsbenägenhet från användarna ett måste för att lyckas.


Är du nyfiken på Axians? Besök vår karriärssida!

Axians publicerades nyligen på InfoQ – en internationell tidskrift med fokus på IT och mjukvaruutveckling med över en miljon läsare varje månad. Artikeln på temat ”utmaningar inom IoT” skrevs av ingen mindre än Axians IoT-proffs Mikael Håkansson.

InfoQ är en stor, internationell tidskrift som lockar över en miljon IT-chefer, utvecklare och andra intressenter varje månad. Axians Mikael Håkansson delar i en artikel med sig av de fem största utmaningarna man bör känna till innan man ger sig in i IoT-världen.

Axians_Mikael Håkansson
Mikael Håkansson, lösningsarkitekt och IoT-specialist på Axians IoT Nordic

Några nyckelord från Mikaels artikel:

  • Ser du på ditt IoT-projekt som ett IT-projekt är du dömd att misslyckas
  • IoT- projekt är sammansatta inom tre tydligt skilda grupper: elektrotekniker, affärsanalytiker och molnutvecklare
  • ”Device on-boarding” är en väsentlig del i den övergripande lösningen och en enformighet kan komma att löna sig i längden
  • Att göra tester och att kontinuerligt integrera kan vara knepigt inom IoT med tanke på den tydliga ordningen som krävs
  • Investera i en kvalitativ förproduktion eller demomiljö hjälper dig att efterlikna produktionsscenarier

    Ta del av hela artikeln här!


    Läs fler inlägg från Axians kunskapshub!

”Digitaliseringen är kärnan i vår verksamhet då vi inte har några fysiska kontor. Vi behöver hela tiden ligga i framkant när det gäller IT. Jag tycker att samarbetet med Axians fungerar väldigt bra. Vi får tjänster till hög kvalitét, till bra pris och med innovation i vardagen.”
Jan Stenkvist, Senior Vendor Manager, SBAB

Ta del av hur vi på Axians hjälper SBAB i deras digitala transformation:

 


Läs mer om våra tjänster här!

Läs mer: SBAB förlänger outsourcingavtalet och etablerar ny framtidsanpassad bankplattform med Axians

SMART Conference 2017 blev oerhört lyckat och uppskattat! Därför är vi extra glada att vi även i år kan bjuda in er till ytterligare en konferens med ett enda syfte: att tillsammans bli smartare och att hjälpa varandra att dra nytta av digitaliseringens fördelar.

Den 21 mars samlar några av Sveriges ledande IT-beslutsfattare och förändringsledare för att tillsammans inspireras, diskutera, nätverka och dela erfarenheter kring smart digitalisering. Ta del av trender, innovationer, forskning, erfarenheter från IT-ledare i svenska verksamheter och spaningar från välkända talare och futurister.

Vi lovar dig en framåtlutad konferens som inspirerar och hjälper dig att navigera mellan hot och möjligheter för att ta nästa steg i er digitala transformation. Det är detta Axians SMART Conference 2018 handlar om.

Den 21 mars öppnar vi upp dörrarna till anrika Berns i Stockholm där vi bjuder på möten med spännande IT-ledare och i vissa fall världsberömda talare som älskar att ruska om och öppna dina sinnen och inspirera dig att ta nästa steg i er digitala transformation. Detta blir en dag du inte vill missa!

Läs mer om SMART Conference 2018 och anmäl dig här!

SMART1

Se bilderna från SMART Conference 2017 här!

Under slutet av 2017 ingick Axians ett samarbete med TrueWorkout. En träningssatsning som resulterat i två laddade träningsgrupper som vid två olika tillfällen varje vecka ses och tränar tillsammans under ledning utav Lucas Fierro Smith från TrueWorkout.

Detta såg vi på Axians som ett ypperligt tillfälle att samla medarbetare från olika avdelningar, med olika träningsbakgrund och erfarenheter för att en timme i veckan träffas och träna tillsammans.

Åsa Hägglund som är ansvarig för vårt kundteam och även en flitig motionär är en av initiativtagarna till denna satsning:

Hej Åsa!
Berätta, vad ligger bakom detta intiativ?
– När vi satte oss ner i Axians såkallade trivselgrupp diskuterade vi hur vi kunde lära känna varandra bättre samt hur vi kunde skapa initiativ för att våra kollegor skulle må bättre och ha kul på arbetsplatsen. Eftersom vi var några som hade positiva erfarenheter av att tidigare varit med om att gruppträning givit bra effekt på både hälsa men också på sammanhållning  på jobbet så ville vi se om vi kunde få det att hända igen. Det gäller ju att hitta något för alla och alla vill inte spela CS eller för den delen träna utan valen som görs tillgängliga måste passa de olika personlighetstyperna som finns på ett företag om man ska få med sig många.

Vad anser du krävs för att det ska kännas roligt och lätt att röra på sig?
– Det absolut viktigaste är att verkligen alla kan vara med bara man vill. Det ska vara prestige – och tävlingslöst och sen måste man ha en professionell ledare som vet vad han eller hon håller på med. När det gäller träning finns många lycksökare och därför är det viktigt att hitta en partner med rätt bakgrund och som förstår syftet med att vi som företag väljer att satsa på ett träningsupplägg som en av många aktiviteter.

Vad är mottagandet från Axians medarbetare?
– Så långt så är vi 25 personer som är aktiva det är mer än 10% av företagets anställda som ville vara med och testa, superkul tycker jag. Dessutom är det säkert mer än hälften som aldrig testat denna typ av aktivitet förut och vad jag har hört verkar vi överlag ha kul, skapa gemenskap och förhoppningsvis på sikt må lite bättre vilket var syftet med hela aktiviteten. Jag hoppas att denna aktivitet kan leva vidare även 2018.

 

trueworkout4
Vacker utsikt över Hagaparken för morgongruppen

trueworkout3
Träningen blir roligare om man hjälps åt!


Vill du bli en del utav Axians? Besök vår karriärssida!

Under hösten 2017 tecknade Axians ägare Vinci Energies ett fyraårigt sport- och välgörenhetspartnerskap med Initiatives-Cœurs segelbåt.

Målet med detta projekt är att rädda barn födda med hjärtdefekter som inte kan opereras i sina hemländer. Segelbåtens deltagande i högprofilerade segeltävlingar och finansieringen från partners har lett till en stark medierapportering och därmed ökat allmänhetens kännedom om Mécénat Chirurgie Cardiaque* och dess verksamhet. Initiatives-Coeur har möjliggjort 127 barnoperationer under de senaste fem åren.
 
Vinci Energies partnerskap är utformat för att stödja projektet genom att öka båtens prestanda, uppmärksamma syftet med projektet och därmed rädda fler barns liv vilket vi på Axians självklart är väldigt stolta över.
 
*Mécénat Chirurgie Cardiaque erbjuder barn med hjärtfel i fattiga länder att få behandling i Frankrike, när vården saknas i hemlandet på grund av brist på tekniska eller ekonomiska resurser. Barnen bor hos volontärfamiljer och behandlas på 12 sjukhus i Frankrike. Välgörenhetsorganisationen har vårdat 3000 barn sedan starten 1996.

Vill du veta mer om Axians CSR-arbete? Kontakta Ragnhild Franson Blom

Läs även: Axians blir ny stolt IT-partner till SOS Barnbyar

Du kan snabbt digitalisera era kärnprocesser med CleverOcean, en ny app som levereras av Axians.

CleverOcean går bortom uppritade processkartor och lyfter in stegen i en unik och lättanvänd plattform för att utföra och driva processerna. CleverOcean anpassas snabbt efter era nyckelprocesser och kan användas inom t.ex. produkt- och utvecklingsprojekt, försäljnings- och leveransprojekt, arbetsmiljö- och HR. Därmed följer organisationen kraven från t.ex. ISO och GDPR – och framförallt effektiviseras processerna.

Axians hjälper dig att få CleverOcean på plats inom några dagar/veckor. Lösningen kan levereras i Office 365, i SharePoint Server eller i en hybridlösning, och kan integreras med befintliga system.

Vill du veta mer om hur CleverOcean kan hjälpa din organisation att arbeta effektivt i era processer. Välkommen att kontakta Huseyn Charif


 

Ett nytt spännande Axians-år väntar med nya möjligheter och utmaningar att lösa. Här delar en Axians-medarbetare med sig utav livet på Axians och sina förväntningar på det kommande året:

Natali

Hej Natali! Hur länge har du arbetat på Axians?
– Jag började jobba på Axians i augusti 2016.

Vad är din roll och hur ser en vanlig dag ut?
– Jag arbetar som projektledare. Rollen som projektledare på Axians är väldigt rolig, den är utvecklande, utmanade och väldigt varierande eftersom att inget projekt är det andra likt. Projekten kan variera i längd från några månader upp till ett år och baseras helt på kundens önskemål. Det roligaste är att få vara med i planeringen samt att styra och påverka arbetet. 

Vad ser du mest fram emot under 2018?
– Jag har sett ett tydligt mönster och ett ökat intresse och nyfikenhet kring moln- och hybrida tjänster. Fler och fler vågar vara lite mer innovativa i sina teknikval och detta tror jag kommer växa enormt under 2018 med fokus på frågor som vad man kan lägga i molnet, vilka kostnadsbesparingar man kan göra osv. Det blir en spännande resa både för oss och våra kunder!

Du deltog i Axians prestigefyllde CS-turnering, berätta vad tyckte du om upplägget? Hur gick det för ditt lag?
– Jag var med i en utav arrangörernas lag. Ska jag vara ärlig tyckte jag nog att det var roligare att delta än vad mina kära lagkamrater tyckte det var att ha mig i laget men jag gillar verkligen såna här tillställningar. Det blir tydligt vilket fantastiskt gäng vi är på Axians och vilket laganda som finns, det en härlig stämning vilket jag uppskattar enormt.  


Läs mer om Axians moln-erbjudande här!

Vill du också bli en del utav Axians? Besök vår karriärssida!

 

Ännu ett fantastiskt Axians-år har passerat med många spännande händelser och möten. Här har vi samlat några utav årets stora händelser!


Januari: Välkommen till SMART Conference

Inbjudningarna till årets stora Axians-händelse gick ut. SMART Conference som skulle äga rum på Berns i Stockholm 22 mars. Axians Ola Skoog pratade om molnet och Jan Hellgren från Axians pratade IoT, dessa i sällskap av många duktiga och intressanta talare.

smart-savethedate

Läs även: Axians IT-konsulter förstärker er organisation


Februari: Axians blir ny stolt IT-partner till SOS Barnbyar

SOS Barnbyar är en internationell välgörenhetsorganisation som finns i 135 länder. Den svenska verksamheten av SOS Barnbyar gav Axians äran att outsourca sin IT-drift och Axians blev deras nya IT-partner.

sosbarnbyarnyhet


Mars: Äntligen dags för SMART Conference!

Det blev en fullspäckad och mycket inspirerande dag på SMART Conference där vi samlade 200 personer på Berns i Stockholm. Talare som Kjell A Nordström och Björn Frantzén var på plats tillsammans med IT-beslutsfattare från hela Sverige. Vi på Axians vill rikta ett stort tack till alla fantastiska talare, engagerade deltagare och partners för en mycket inspirerande dag om smart digitalisering!

SMART1

Läs även: Axians stolta arbete med Invisible Friends


April: Introduktionsutbildning för Axians nyanställda

Vi på Axians är givetvis måna om våra medarbetare och det är extra viktigt att man som nyanställd får ett varmt välkomnande och lär känna sina kollegor och företaget på bästa sätt. Som ett led i detta samlar vi några gånger per år ett gäng laddade nyanställda för en introduktionsutbildning samt för att ge dom en rejäl inblick i Axians, självklart skedde det även detta år.

intro1

Läs även: Att bygga ett eget wi-fi nätverk


Maj: Webinars x 3: Resan till molnet

Vi bjöd in till tre stycken Webinars på temat ”resan till molnet” där ni fick chansen att lyssna på våra Azure-experters främsta råd och tips.

Axians-Azure-Webinar

Läs även: Lyckat seminarium om digitalisering av affärsprocesser


Juni: Välkommen till Azure IoT Bootcamp!

Eftersom att IoT är ett utav Axians satsningsområden. IoT öppnar upp för många nya affärer, möjligheter och samarbeten höll Axians Mikael Håkansson en mycket välbesökt och uppskattad bootcamp på temat.

IOTBootcamp

Läs även: Lerna satsar på hybrid IT och tecknar nytt avtal med Axians


Juli: Bli SMART under semestern!

Vi samlade alla inspirerande inspelade sessioner från SMART Conference, i Axians SMART Sommar-följetong, för att sprida all klokskap som ni fick ta del utav under semestern. Smart-Sommar-Logo


Augusti: Axians ledande på att skapa kundnöjdhet i Sverige!

Enligt Radars stora leverantörskvalitetsgranskning är Axians ledande på att skapa operativa, taktiska och strategiska värden hos sina kunder under 2017. Denna utmärkelse är vi förstås väldigt glada och stolta över!

Axians är ledande på att skapa kundnöjdhet i Sverige

Läs även: Axians talar om outsourcing och molnet på Radar Sourcing

Läs även: Träffa Axians på Cisco Connect

Läs även: SBAB förlänger outsourcingavtalet och etablerar ny framtidsanpassad bankplattform med Axians


September: Axians värvar IT-profil från Telia

Healthcare-profilen Niklas Sundler började i september som leverans- och driftansvarig på Axians. Niklas ansvarar nu för Axians driftleverans, framtagning av nya tjänster samt är med och stöttar digitaliseringsresan för våra kunder i Norden. Välkommen till Axians Niklas!

Axians_Niklas Sundler

Läs även: Axians är certifierade inom informationssäkerhet enligt ISO 27001:2013


Oktober: Axians på ett lyckat Techdays 2017!

Det bjöds på två fullspäckade och lyckade dagar under Microsofts TechDays med insiktsfulla sessioner och spännande möten i utställningen. Axians hade en välbesökt session den första konferensdagen där vår IoT-guru Mikael Håkansson tillsammans med vår kund inom energibranschen berättade om ”Don’t fail your IoT Project – lessons learned”. Se filmen från dagarna här!

Techdaysartikel

Läs även: Lyckat på Dagens Industris FinTech


November: Axians talade tillsammans med Nordic Cinema Group på Radar Summit 2017

15 november samlade Radar Summit över 700 svenska IT-beslutsfattare. Axians mötte besökarna i vår monter och hade även en välbesökt session om affärskritisk IT i molnet tillsammans med vår kund Nordic Cinema Group.

Radar-Summit-Axians-Joakim-Retzius

Läs även: Axians på Cloud Confession – GDPR edition


December: Axians CS-turnering

8 december gick Axians prestigefyllda CS-turnering av stapeln. Åtta stycken laddade lag möttes under kvällen i en spännande turnering där ett lag till slut stod som vinnare.

Cskväll6

Läs även: Rapport från Axians barnby i Santa Cruz, Bolivia


Vi vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till ett fantastiskt 2017 – Nu blickar vi framåt mot ett minst lika härligt och lyckat Axians-år!

God-Jul-fran-Axians