Nyhet

Samhällets digitalisering, AI,  cybersäkerhet, IoT, multicloud, framtid, robotar, IT-kompisar, innovationer, hot och möjligheter.  Det var mycket som diskuterades när Axians SMART Conference öppnade dörrarna för andra året i rad, 21 mars på Berns i Stockholm.

Axians heldagskonferens SMART Conference  samlade cirka 200 svenska  IT-beslutsfattare, förändringsledare för att tillsammans inspireras, diskutera, nätverka och dela erfarenheter kring smart digitalisering.

Deltagarna fick ta del av trender, innovationer, forskning och spaningar från välkända talare och futurister. Flera IT-ledare från i svenska verksamheter delade även frikostigt sina erfarenheter av erfarenheten av digitaliseringsarbetet inom deras företag samt gav värdefulla tips och råd.

Dagen bjöd även på exempel på spännande innovationer och digitaliseringscase från olika verksamheter såväl i Sverige som internationellt. Såsom Vattenfalls IoT-arbete tillsammans med Axians IoT Nordic samt Axians Portugals arbete inom Machine Learning.

Tack alla talare, kunder, partners och nya kontakter som gjorde dagen så lyckad!

 

Ta del av bilder från dagen


Axians SMART Conference_Berns

SMART Conference_Andreas Ekström_4

Axians SMART Conference_Andreas Ekström_2

Axians SMART Conference_Anna Bellman

Axians SMART Conference_Kimon Konstantinidis_Stefan Kulhanek

Axians SMART Conference_Utställningen

Axians_SAMRT-Conference_Cisco

Axians_SMART-Conference_Anne-Marie-Eklund-Löwinder

Axians_SMART-Conference_Cisco_Session_Greger-Jerlehagen

Axians_SMART-Conference_Fika
Axians_SMART-Conference_Greger-Jerlehagen

Axians_SMART-Conference_Magnus-Lindkvist

Axians_SMART-Conference_Magnus-Lindkvist_scen

Axians_SMART-Conference_Utställningen-5

Axians_SMART-Conference-Isabelle-Ducellier

Axians-SMART-Conference_Chris-Pope

Axians-SMART-Conference_Dan-Ekholm_SF-Bio_Nordic-Cinema-Group

Axians-SMART-Conference_David-Jardim

Axians-SMART-Conference_F5 Axians-SMART-Conference_Fredrik-Löfgren

Axians-SMART-Conference_Fredrik-Löfgren_2

Axians-SMART-Conference_Fredrik-Löfgren_Isabelle-Ducellier

Axians-SMART-Conference_Infront

Axians-SMART-Conference_Infront_Necima

Axians-SMART-Conference_Invisible-Friend

Axians-SMART-Conference_Jan-Hellgren-Cristian-Lambert

Axians-SMART-Conference_Johan-Svenfelt

Axians-SMART-Conference_Klas-Ljungkvist_SBAB

Axians-SMART-Conference_Lunch

Axians-SMART-Conference_Mentimeter

Axians-SMART-Conference_NetApp

Axians-SMART-Conference_Publiken

Axians-SMART-Conference_Ragnhild-Franson-Blom

Axians-SMART-Conference_Robot_David_AV1

Axians-SMART-Conference_Sebastian-Lindström

Axians-SMART-Conference_ServiceNow

Axians-SMART-Conference_Utställning-2

Axians-SMART-Conference_Utställningen-3

Axians-SMART-Conference_Åsa-Persson

SMART Conference_Andreas Ekström

 

 

Stort tack alla partners till SMART Conference:

partners-axians-smart-conference-2018

Axians jobbar på olika sätt med jämställdhet och mångfald. Här vill vi lyfta hur vi i vårt CSR engagemang tillsammans med olika organisationer jobbar i frågan – både som företag och i våra medarbetarinsamlingar. Här berättar vi om ett initiativ som både stödjer utsatta barn samt kvinnligt entreprenörskap.

 

”I många fängelser i Kenya har det under flera år erbjudits entreprenörsutbildningar till män. Nu har arbetet som Invisible Friend tillsammans med den lokala organisationen Nafisika även möjliggjort en 10 veckors  diplomutbildning inom entreprenörskap för kvinnor.”

 

Axians stödjer sen många år den mindre organisationen Invisible Friend. Invisible Friend vill öka medvetenheten i samhället  om de hundratusentals barn världen över som växer upp i fängelser. Deras brott är att de är barn till en dömd mamma. I statistiken kallas de för ”the invisible interns”. Dessa barn vill Invisible Friend synliggöra, stödja och uppmuntra. Oftast är mödrarnas brott s.k överlevnadsbrott för att familjen ska få mat.

 

Kvinnligt entreprensörskap för att lyckas utanför murarna

Men vägen mot ett bättre framtid innebär att modern behöver lyckas bygga upp ett nytt liv utanför fängelset. I många fängelser i Kenya har det under flera år erbjudits entreprenörsutbildningar till män. Nu har arbetet som Invisible Friend tillsammans med den lokala organisationen Nafisika även möjliggjort en 10 veckors diplomutbildning inom entreprenörskap i Thika Women’s Prison i Kenya.

Utbildningen behandlar affärsjuridik, ekonomi och affärsplanering för att kvinnorna ska kunna starta upp en egen verksamhet utanför murarna för att kunna försörja sin familj. De får i utbildningen även en hel veckas praktisk utbildning i bakning samt att de genomgår programmet Shine som belyser kvinnors styrka, värde och mening i samhället. Allt för att stärka deras självkänsla samt att med ny praktisk kunskap direkt kunna starta. Med sig, när lämnar fängelset, får de även med sig ett startkit med baksaker som vispar, bunkar, formar och ingredienser. Ett värdefullt startkapital på deras nya resa.

Invisible Friend har även sett till att möblera den lilla barnhörnan i Thika Women’s Prison med nya möbler, mjuka mattor och leksaker till barnen.

 

Axians_InvisibleFriend_Thika2

 

Detta arbete är något som Axians tillsammans med våra medarbetare i vårt initiativ ”Axians: Skänk en lunch” mycket stolta över att stödja.

 

Ta del av Njeris, en av de kvinnliga internerna, berättelse vad entreprenörsutbildningen betytt för henne:

 

 


 

Vill du veta mer om Axians CSR-arbete vänligen kontakta Ragnhild Franson Blom, Marknads- och kommunikationschef: ragnhild.franson-blom@axians.com 

 


 

Läs mer om hur  Axians jobbar för att skapa mervärden i samhället >>

 

Träffa ServiceNow:s globala chef för innovation under en frukost!

Den 21 mars bjuder vi in till heldagskonferensen SMART Conference på Berns i Stockholm. Det är en dag helt fokuserad runt smart digitalisering och smarta lösningar. Under dagen kommer bland annat Chris Pope, Global VP Innovation på ServiceNow att tala om att leda digital transformation och innovation. Nu har du som kund och kontakt till Axians möjlighet att träffa denna populära talare över en frukost!

Framtidsspaningar och ITOM

Under frukosten kommer du att få ta del av framtidsspaningar samt få lite insider information av vad som är på gång i ServiceNow men även vad du kan göra inom ITOM (IT Operations Management) redan idag. Det är ett begränsat antal platser till frukosten så anmäl dig så snart som möjligt!
tedCHrispope

Talare: Chris Pope – Global VP Innovation, ServiceNow och Ted Norlander – Management Consultant, Axians


Praktisk info:

NÄR: 21 mars, 7:45-8:30 (frukost från 7:30). Fortsätt sen gärna dagen på SMART Conference på Berns (separat anmälan).

VAR: På Berns i Stockholm

ANMÄL DIG HÄR >>

Varmt välkommen!

Ett nytt spännande Axians-år väntar med nya möjligheter och utmaningar att lösa. Här delar en Axians-medarbetare med sig utav livet på Axians och sina förväntningar på det kommande året:

Magnus Eklund

Hej Magnus! Berätta, hur länge har du arbetat på Axians?
– Sedan 2005

Vad är din roll på Axians?
– Jag har under tre års tid fokuserat helt på migreringar av identitet och e-post från lokala servrar till Exchange-Online. Ett par projekt har varit våra egna kunder men även några nya kunder som valt att flytta sin e-postlösning till Exchange-Online, Office 365 som det oftast kallas. Inget projekt är det andra likt, det finns många vägar till målet, vissa bättre än andra.

Vad är, enligt dig, det bästa med Axians som arbetsgivare?
Jag kan nämna många saker som är bra, men det bästa är att det finns så många olika kompetensområden som vi är duktiga på, jag blir fortfarande överraskad när kollegor har specialkompetens inom teknik, produkter eller lösningar som man aldrig hört talas om. Utöver vår egen kompetens (Axians Sverige) skapas intressanta synergier med de övriga bolagen i Vinci-koncernen. För min egen del har jag blivit tillfrågad att delta i två migreringsprojekt, ett i Frankrike och ett Spanien. Utöver detta brukar jag skryta om vårt nya kontor i Solna. Förutom våra egna lokaler finns en väldigt trevlig lunchrestaurang, ett grymt gym och en full-size inomhushall för alla möjliga och omöjliga aktiviteter såsom handboll, zumba och sumo-basket har jag hört.

Det bästa är att det finns så många olika kompetensområden som vi är duktiga på, jag blir fortfarande överraskad när kollegor har specialkompetens inom teknik, produkter eller lösningar som man aldrig hört talas om.

Vad anser du är de största kundutmaningarna idag?
– Tid. Ny teknik och lösningar väller in som en flodvåg, man vill vara med på tåget till ”det där nya”, men man hinner inte ens fram till perrongen. För det som ser så lätt och fräscht ut i en reklamkampanj från t.ex Microsoft tar tid att införa i en organisation. Man får inte underskatt tid för utbildning och informationskampanjer. För att nämna just Office 365 införandeprojekt är en gnutta nyfikenhet och en stor släng förändringsbenägenhet från användarna ett måste för att lyckas.


Är du nyfiken på Axians? Besök vår karriärssida!

Axians publicerades nyligen på InfoQ – en internationell tidskrift med fokus på IT och mjukvaruutveckling med över en miljon läsare varje månad. Artikeln på temat ”utmaningar inom IoT” skrevs av ingen mindre än Axians IoT-proffs Mikael Håkansson.

InfoQ är en stor, internationell tidskrift som lockar över en miljon IT-chefer, utvecklare och andra intressenter varje månad. Axians Mikael Håkansson delar i en artikel med sig av de fem största utmaningarna man bör känna till innan man ger sig in i IoT-världen.

Axians_Mikael Håkansson
Mikael Håkansson, lösningsarkitekt och IoT-specialist på Axians IoT Nordic

Några nyckelord från Mikaels artikel:

  • Ser du på ditt IoT-projekt som ett IT-projekt är du dömd att misslyckas
  • IoT- projekt är sammansatta inom tre tydligt skilda grupper: elektrotekniker, affärsanalytiker och molnutvecklare
  • ”Device on-boarding” är en väsentlig del i den övergripande lösningen och en enformighet kan komma att löna sig i längden
  • Att göra tester och att kontinuerligt integrera kan vara knepigt inom IoT med tanke på den tydliga ordningen som krävs
  • Investera i en kvalitativ förproduktion eller demomiljö hjälper dig att efterlikna produktionsscenarier

    Ta del av hela artikeln här!


    Läs fler inlägg från Axians kunskapshub!

”Digitaliseringen är kärnan i vår verksamhet då vi inte har några fysiska kontor. Vi behöver hela tiden ligga i framkant när det gäller IT. Jag tycker att samarbetet med Axians fungerar väldigt bra. Vi får tjänster till hög kvalitét, till bra pris och med innovation i vardagen.”
Jan Stenkvist, Senior Vendor Manager, SBAB

Ta del av hur vi på Axians hjälper SBAB i deras digitala transformation:

 


Läs mer om våra tjänster här!

Läs mer: SBAB förlänger outsourcingavtalet och etablerar ny framtidsanpassad bankplattform med Axians

SMART Conference 2017 blev oerhört lyckat och uppskattat! Därför är vi extra glada att vi även i år kan bjuda in er till ytterligare en konferens med ett enda syfte: att tillsammans bli smartare och att hjälpa varandra att dra nytta av digitaliseringens fördelar.

Den 21 mars samlar några av Sveriges ledande IT-beslutsfattare och förändringsledare för att tillsammans inspireras, diskutera, nätverka och dela erfarenheter kring smart digitalisering. Ta del av trender, innovationer, forskning, erfarenheter från IT-ledare i svenska verksamheter och spaningar från välkända talare och futurister.

Vi lovar dig en framåtlutad konferens som inspirerar och hjälper dig att navigera mellan hot och möjligheter för att ta nästa steg i er digitala transformation. Det är detta Axians SMART Conference 2018 handlar om.

Den 21 mars öppnar vi upp dörrarna till anrika Berns i Stockholm där vi bjuder på möten med spännande IT-ledare och i vissa fall världsberömda talare som älskar att ruska om och öppna dina sinnen och inspirera dig att ta nästa steg i er digitala transformation. Detta blir en dag du inte vill missa!

Läs mer om SMART Conference 2018 och anmäl dig här!

SMART1

Se bilderna från SMART Conference 2017 här!

Under slutet av 2017 ingick Axians ett samarbete med TrueWorkout. En träningssatsning som resulterat i två laddade träningsgrupper som vid två olika tillfällen varje vecka ses och tränar tillsammans under ledning utav Lucas Fierro Smith från TrueWorkout.

Detta såg vi på Axians som ett ypperligt tillfälle att samla medarbetare från olika avdelningar, med olika träningsbakgrund och erfarenheter för att en timme i veckan träffas och träna tillsammans.

Åsa Hägglund som är ansvarig för vårt kundteam och även en flitig motionär är en av initiativtagarna till denna satsning:

Hej Åsa!
Berätta, vad ligger bakom detta intiativ?
– När vi satte oss ner i Axians såkallade trivselgrupp diskuterade vi hur vi kunde lära känna varandra bättre samt hur vi kunde skapa initiativ för att våra kollegor skulle må bättre och ha kul på arbetsplatsen. Eftersom vi var några som hade positiva erfarenheter av att tidigare varit med om att gruppträning givit bra effekt på både hälsa men också på sammanhållning  på jobbet så ville vi se om vi kunde få det att hända igen. Det gäller ju att hitta något för alla och alla vill inte spela CS eller för den delen träna utan valen som görs tillgängliga måste passa de olika personlighetstyperna som finns på ett företag om man ska få med sig många.

Vad anser du krävs för att det ska kännas roligt och lätt att röra på sig?
– Det absolut viktigaste är att verkligen alla kan vara med bara man vill. Det ska vara prestige – och tävlingslöst och sen måste man ha en professionell ledare som vet vad han eller hon håller på med. När det gäller träning finns många lycksökare och därför är det viktigt att hitta en partner med rätt bakgrund och som förstår syftet med att vi som företag väljer att satsa på ett träningsupplägg som en av många aktiviteter.

Vad är mottagandet från Axians medarbetare?
– Så långt så är vi 25 personer som är aktiva det är mer än 10% av företagets anställda som ville vara med och testa, superkul tycker jag. Dessutom är det säkert mer än hälften som aldrig testat denna typ av aktivitet förut och vad jag har hört verkar vi överlag ha kul, skapa gemenskap och förhoppningsvis på sikt må lite bättre vilket var syftet med hela aktiviteten. Jag hoppas att denna aktivitet kan leva vidare även 2018.

 

trueworkout4
Vacker utsikt över Hagaparken för morgongruppen

trueworkout3
Träningen blir roligare om man hjälps åt!


Vill du bli en del utav Axians? Besök vår karriärssida!

Under hösten 2017 tecknade Axians ägare Vinci Energies ett fyraårigt sport- och välgörenhetspartnerskap med Initiatives-Cœurs segelbåt.

Målet med detta projekt är att rädda barn födda med hjärtdefekter som inte kan opereras i sina hemländer. Segelbåtens deltagande i högprofilerade segeltävlingar och finansieringen från partners har lett till en stark medierapportering och därmed ökat allmänhetens kännedom om Mécénat Chirurgie Cardiaque* och dess verksamhet. Initiatives-Coeur har möjliggjort 127 barnoperationer under de senaste fem åren.
 
Vinci Energies partnerskap är utformat för att stödja projektet genom att öka båtens prestanda, uppmärksamma syftet med projektet och därmed rädda fler barns liv vilket vi på Axians självklart är väldigt stolta över.
 
*Mécénat Chirurgie Cardiaque erbjuder barn med hjärtfel i fattiga länder att få behandling i Frankrike, när vården saknas i hemlandet på grund av brist på tekniska eller ekonomiska resurser. Barnen bor hos volontärfamiljer och behandlas på 12 sjukhus i Frankrike. Välgörenhetsorganisationen har vårdat 3000 barn sedan starten 1996.

Vill du veta mer om Axians CSR-arbete? Kontakta Ragnhild Franson Blom

Läs även: Axians blir ny stolt IT-partner till SOS Barnbyar

Du kan snabbt digitalisera era kärnprocesser med CleverOcean, en ny app som levereras av Axians.

CleverOcean går bortom uppritade processkartor och lyfter in stegen i en unik och lättanvänd plattform för att utföra och driva processerna. CleverOcean anpassas snabbt efter era nyckelprocesser och kan användas inom t.ex. produkt- och utvecklingsprojekt, försäljnings- och leveransprojekt, arbetsmiljö- och HR. Därmed följer organisationen kraven från t.ex. ISO och GDPR – och framförallt effektiviseras processerna.

Axians hjälper dig att få CleverOcean på plats inom några dagar/veckor. Lösningen kan levereras i Office 365, i SharePoint Server eller i en hybridlösning, och kan integreras med befintliga system.

Vill du veta mer om hur CleverOcean kan hjälpa din organisation att arbeta effektivt i era processer. Välkommen att kontakta Huseyn Charif