Nyhetsarkiv

Stort grattis till Anders Lundback, vår nye världsmästare i Stock Semi Auto! Tävlingen avgjordes i Stockholm i söndags, 16/8 och här berättar Anders mer om sitt intresse för skytte!

 

Anders-266x300

Anders jobbar inom Server Management på Qbranch och är förvaltare av System Center Configuration Manager och BigFix.

Wow, grattis! Berätta om helgens tävling!
-Tack! Det var världsmästerskapen i skyttegrenen Precision Pistol Competition som gick av stapeln, tävlingen hålls vartannat år och den här gången i Stockholm. Tävlingen påbörjades faktiskt redan på tisdagsmorgonen och pågick ända till söndag kväll. Har varit skyttar ända från Australien och Singapore här för att tävla. VM är den största tävlingen för denna typ av skytte så det var väldigt många duktiga skyttar på plats och konkurrensen var stor.

Vad innebär Stock Semi Auto?
-SSA eller Stock Semi Auto pistol är en av sju vapenklasser i skytteformen PPC (Precision Pistol Competition). Man skjuter på olika avstånd på tid i olika ställningar. Skytteformen kom till redan på 50-talet och användes då och än idag för att träna den Amerikanska polisen. I vapenklassen SSA får man endast använda omodifierade pistoler av tjänstetyp med fasta riktmedel. Man skjuter 48 skott på en tavla med poänggivande område mellan 7-10poäng, det finns även ett område innanför tian som kallas kryss, det används för att särskilja skyttar som skjutit samma poäng. Maxpoäng är alltså 480poäng med 48x.

Varför började du med skytte?
-Det var faktiskt en annan arbetskollega på Qbranch som fick mig att börja med skytte. Jag var sugen på att pröva och gick en nybörjarutbildning som skytteföreningen anordnade.

Hur ofta utöver du det?
-Nu på sommaren blir det ju flera gånger i veckan, men under vinterhalvåret då det är mörkt på kvällarna blir det ju lite mer sällan. Försöker komma iväg på i alla fall ett par resor under vintrarna då man kan träna lite mer intensivt.

En av de saker man har med sig från jobbet är att hantera stress, det är något jag haft väldigt bra användning av när det börjar strula på en tävling.
Varför är det så kul med skytte?
-Jag tror att det är enkelheten som är en stor anledning till att jag fortfarande håller på med skytte. Har haft massa hobbys tidigare som kräver att man inte har någon skada, är frisk eller att man är beroende av att ha en bil som måste fungera till 100% inför en tävling. Skyttet går nästan alltid att utöva och har man utrustning som är trasig får man alltid låna av en annan skytt. Jag gillar ju även att resa och det blir ju extra kul om man kan åka på en tävling när man är utomlands.

Har du någon nytta av jobbet i din hobby?
-Absolut, en av de saker man har med sig från jobbet är att hantera stress, det är något jag haft väldigt bra användning av när det börjar strula på en tävling.

Har du någon nytta av hobbyn i ditt jobb?
-Kanske inte just av själva skyttet men däremot av att få göra något som man brinner för och gör bara för att man vill utan några krav från andra. Blir väldigt lätt att slappna av och ladda batterierna för nya utmaningar på jobbet då. Sen är det ju motiverande för mina arbetskollegor också, eller som en kollega sa till mig. Om jag kan bli världsmästare i något, då kan alla lyckas.

Ditt bästa tips för att komma igång med en hobby?
-Jag tror man måste pröva en massa olika saker och när man hittar något man tycker är fruktansvärt roligt så fortsätter man med det. De gånger där jag utövat saker där jag behöver hitta motivation för att göra dessa, har det slutat med att jag inte gör någonting alls.

 

Qbranch har flyttat sitt Stockholmskontor på Primusgatan till Solna Port på Råsundavägen vid Haga Norra. Varmt välkommen att besöka oss på vårt nya fina kontor från 20 juli!

Genom ett omfattande förändringsarbete utvecklar vi nu våra driftstjänster och fokuserar ännu mer på t.ex. säkerhet, prestanda, skalbarhet och kostnadseffektivitet. Som ett led i detta arbete flyttar vi nu både kontor och datacenter i Stockholm.

Det nya kontoret om drygt 2750 kvm uppfyller Qbranchs högt ställda krav på ett modernt professionellt och funktionellt kontor. Fastigheten som är miljöcertifierad håller en hög standard, inte minst när det gäller materialval och teknik. Qbranch har sedan tidigare en datahall på samma adress.

Nya adresser

Besöksadress:
Råsundavägen 4, 169 67 Solna

Postadress:
Postadress: Box 6258, 102 34 Stockholm

Tel: 08 – 672 50 00

Hitta till oss: Qbranch Karta till Qbranch AB/Qbranch Sweden AB, Stockholm/Qbranch Services AB

Ett nytt varumärke helt dedikerat till ICT

VINCI Energies lanserar det nya varumärket Axians och samlar under detta namn alla IT- samt Telecom-verksamheter i den internationella koncernen. Qbranch blir en av medlemmarna i nätverket som totalt består av 7000 medarbetare i 15 länder som tillsammans kommer att omsätta över 16 miljarder SEK.

I augusti 2014 blev Qbranch en del av den globala VINCI-koncernen, med totalt 192.000 anställda globalt, när VINCI Energies blev nya ägare. VINCI Energies med 63.000 anställda hade en omsättning på 93 miljarder kronor 2014. För att optimera erbjudandet mot sina kunder samlar nu VINCI Energies sina verksamheter specialiserade på IT-tjänster och telekom under ett nytt varumärke och nätverk – Axians, där Qbranch blir en av medlemmarna. Med en omfattande tjänsteportfölj, kompetens och närvaro är målet med Axians att bli en av de stora internationella aktörerna inom Information Communication Technology (ICT).

Axians-Karta

Visionen för Axians är att, genom att kombinera nätverkets gemensamma styrkor och erfarenheter, erbjuda kunderna IT-tjänster i absoluta framkant på en global nivå med en lokal närvaro – för högsta möjliga kundservice och proaktivitet. Med nätverkets gemensamma expertis och tjänster når Axians heltäckande erbjudande över alla branscher inom såväl privat och offentlig sektor som mot operatörer samt tjänsteleverantörer.

Axians-tjanster

Axians hybrida ICT-erbjudande kan levereras på plats hos kunden eller som en tjänst där Axians kan att ta ett ansvar över hela livscykeln. Detta uppnås genom att investera i de bästa IT-talangerna och teamen som designar lösningar i teknikens framkant.

Axians-tjanster_2

– Qbranch har hela tiden befunnit sig på en resa och vi är mycket entusiastiska över att fortsätta vår resa som en del av Axians, ett starkt nätverk med ICT-kompetens runt över världen. Vårt uppdrag är även i fortsättningen att utmana det traditionella och att göra IT enklare för våra kunder. Genom Axians-nätverket med över 7.000 ICT-proffs i 15 länder får vi helt andra möjligheter för detta uppdrag säger Anders Harling, CMO Qbranch AB.

Länk till Axians globala webbplats
För mer information kontakta:
Anders Harling, CMO på Qbranch, anders.harling@qbranch.se, 073 – 231 22 26

Efter en stor upphandling väljer BlueStepFinans, Qbranch som ny IT-outsourcingleverantör.

BlueStep är ett svenskt kreditmarknadsbolag med fokus på att hjälpa människor som inte kan få lån av en traditionell bank. Sedan starten 2005 har företaget hjälpt tiotusentals människor med lån genom att fokusera på varje persons möjligheter, istället för deras tidigare utmaningar. BlueStep väljer nu att outsourca hela sin IT-infrastruktur till Qbranch. Åtagandet omfattar drift av såväl fysiska som virtuella servrar samt drift och förvaltning av verksamhetskritiska applikationer.

-Genom att outsourca vår IT- infrastruktur så får vi ökade möjligheter att fokusera på vår kärnverksamhet. Vi behöver tillgänglighet dygnet runt och samtidigt se till att utveckling och kompetens underhålls över tid. För oss skulle det bli en alltför stor investering att bygga upp detta själva. Qbranch förstår finansbranschen och samarbetet är därför en optimal lösning som ger oss en förlängd IT-avdelning, säger Erik Lind, Head of Business System and IT på BlueStep.

BlueStep verkar i den starkt reglerade finansbranschen och IT-verksamheten har därför ett antal krav att förhålla sig till. En säker, skalbar och stabil IT-infrastruktur i kombination med ett långsiktigt fokus är därför av stor vikt.

-Vi värdesätter ett nära och långsiktigt samarbete. Qbranch har mycket kompetenta medarbetare som arbetar proaktivt och tillsammans är vi ett bra team. Företaget är tillräckligt stort för att kunna erbjuda oss den expertkompetens vi eftersöker men samtidigt inte opersonliga utan flexibla och intresserade av att hitta lösningar som passar just oss. Vi känner oss trygga tillsammans med Qbranch och tillsammans lägger vi en grund för vidare expansion, säger Erik Lind.

– Vi är mycket stolta och glada att BlueStep väljer Qbranch som IT-leverantör. Samarbetet stärker vår position inom finanssektorn där IT är mycket affärskritiskt och högsta tänkbara tillgänglighet är ett krav. För oss är det viktigt med ett nära partnerskap för att på så sätt få ökad förståelse för varandras verksamheter. Vi ser fram emot ett givande samarbete där Qbranch kan effektivisera och utveckla BlueSteps IT och leverera IT som fungerar 24/7, säger Martin Stenström, VD Qbranch Sweden.

Artiklar i pressen 2014
Qbranch tar hem rekordaffär (IT24)
Qbranch satsar på prisad Azure-tjänst (IT24)
Här är årets Microsoft-favoriter (IT24)
Landshypotek tar in Qbranch (IT24)
Qbranch blir kvar på Nationalmuseum (IT24)
Seminarium om Juridiken och säkerheten i Molnet (Aktuell Säkerhet)
Lernia outsourcar till Qbranch  (Computer Sweden)


Artiklar i pressen 2013

Stephan Andersson blir Qbranch nya vd
 (IT24)
Här är Microsofts nya lagringstjänst (Computer Sweden)
Kapital-kapital till Qbranch (IT24)
Riksbyggen utökar med Qbranch (IT24)
Branschprofil tillbaka på Qbranch (IT24)
Qbranch tar hjälp av Inrego (IT24)
Salusansvar ger Qbranch ansvaret (IT24)


Artiklar i pressen 2012

Qbranch förlänger med Kunskapsskolan (IT24)
Qbranch tar Riksbyggen till molnet
Ny storaffär för Qbranch (IT24)
Stor driftaffär till Qbranch (IT24)
Qbranch tar över TLVs drift (IT24)


Artiklar i pressen 2011

Tradera förlänger med Qbranch (IT24)
Nya Qbranch köpsuget (IT24)
Qbranch säljs till Holland (SVD Näringsliv)
Qbranch låter personalen agera headhunters (Computer Sweden)
Qbranch ökar takten (Veckans Affärer)
Nationalmuseum flyttar – och storsatsar på IT (CIO Sweden)
Qbranch köper Datametrix (IT24)
DN förlänger med Qbranch (IT24)
VD har ordet – Ulf Engerby – Qbranch – Sveriges Bästa Arbetsplatser 2010 (Great Place to Work Institute)
Praktikertjänst utökar IT-outsourcingavtal (IT-chefen)
Qbranch tar kommunaffärer (IT24)
Självplock i serverbutiken (Computer Sweden)

 

Artiklar i pressen 2010

Här är vinnarna i IT business awards (IT24)
IT-företag prisat för sin arbetskultur (Arbetsliv)
Personalen gör jobbet – företagskulturen hjälper IT-bolag mot börsen(DI)
Snabbväxare väljer börsen (DI)
Qbranch – vi kan hantera prispressen (IT24)
Startade i källare – nu vill IT-kometen till Börsen (Dagens PS)
Qbranch driftar Sirius IT (IT24)
Kommunguld till Qbranch (IT24)
Datamoln pumpas upp till en sprickfärdig ballong (Debattartikel i DI)

 

Artklar i pressen 2009

Här tar man med barnen till jobbet (Vårt Kungsholmen)
Vi har flow nu (IT24.se)

Det är viktigt att tillhandahålla förutsättningar för sina användare så att de kan utföra arbetsuppgifter när de är på språng utanför kontoret med mobila enheter. Det är samtidigt viktigt att bibehålla en bra säkerhetsnivå och kontroll över vilka användare och enheter som kan nyttja företagsinformationen. Hur hittar man balansen mellan användarens och verksamhetens behov när man arbetar med sin mobilitetsstrategi?

Conny Axnér är affärsutvecklingsansvarig för tjänsteområdet Workplace på Qbranch vilket innefattar både klassiska tjänster för klienthantering samt tjänster för mobila enheter. Conny har en gedigen erfarenhet inom Mobility-området och delar här med sig av sina främsta tips för företag som planerar att se över sin mobilstrategi.

ConnyAxner
Conny Axnér: Business Development Manager Qbranch

 

Vad är utmaningen idag gällande mobilitet?
Conny: Utmaningen är att tillgodose både verksamhetens och användarnas behov. Verksamhetens behov är ofta orienterat kring säkerhet och kontroll. Vanliga frågeställningar för verksamheten är: följer vi angivna säkerhetsföreskrifter, har vi kontroll över alla enheter och användare som ansluter till vårt företagsdata? Samtidigt som säkerhet och kontroll är oerhört viktigt så får man inte glömma bort slutanvändarens behov – att kunna vara produktiv oavsett plats och helst med en enhet som man har valt ut själv. Vi brukar rekommendera och även hjälpa våra kunder att bygga en mobilitetsstrategi som utgår från produktivitet och effektivitet. När det strategierna är på plats kontrollerar vi att det inte finns några delar som skapar konflikter med säkerhetsföreskrifter.

 

Berätta om Qbranchs tjänst  Managed Mobility.
Conny: Managed Mobility är en förvaltningstjänst som är baserad på Microsoft EMS (Enterprise Mobility Suite). Tjänsten adresserar hela livscykeln för mobilitet, allt från strategiworkshops, uppsättning, förvaltning till förändringshantering av plattformar och processer. Vi hjälper kunderna att tillgängliggöra fler affärsprocesser i de mobila enheterna. Det kan handla om att upprätta en anslutning till ett CRM-system eller etablera en VPN-anslutning till intranätet.

Tjänsten skapar också kontroll över vem som äger vilken enhet och därmed kontroll på vem som ansluter till kundens företagsdata. Det finns också flera optioner att välja mellan, till exempel kryptering av dokument och mail med hjälp av Azure RMS (rights management service). Till det hela erbjuder vi vår helpdesk som är fantastiskt kunniga och erfarna i hanteringen av användarnära support och serviceärenden.

 

Vad blir kundnyttan?
Conny: Utvecklingen inom mobilitetsområdet går otroligt snabbt. Vi arbetar kontinuerligt med omvärldsbevakning och strukturerar sedan informationen så att det blir relevant till våra kunder. Vi ger rekommendationer om åtgärder som behöver göras samt informerar om nya möjliga lösningar för att bli ännu vassare inom mobilitetsområdet. Vi hjälper också till när det sker större uppdateringar av operativsystemsversioner där vi säkerställer att lösningen fortfarande fungerar för alla större plattformar som iOS, Android och Windows Phone.

 

Hur står vår tjänst ut på marknaden?
Conny: Vi har ett tydligt fokus på förvaltningsbiten i vår tjänst. Många av våra konkurrenter ser mobilitet som ett system som man skruvar in och sen är det klart. Vår hållning på Qbranch är att verktyget endast utgör en liten del av det egentliga behovet som finns hos många företag i dag. Det finns stora dolda kostnader för den interna supportorganisation som får allt mer supportärenden som är relaterade till mobila enheter, varav vissa enheter till och med är privata enheter. Vi absorberar den här typen av frågor som en del av vår förvaltning. Vi har också strukturerade processer och rutiner för exempelvis borttappade enheter.
Berätta mer om Qbranchs mobilitetsdemo.
Conny: Vi har en demo som vi gärna kommer ut och kör på plats hos våra kunder. Här visar vi övergripande hur managementverktyget ser ut. Vi har också olika typer av mobiltelefoner och plattor där vi förutom att visa några vanliga scenarios även diskuterar konsekvenserna av enhetsstyrning. Det kan vara mjuka faktorer som hur användaren upplever att bli styrd och begränsad, eller tekniska möjligheter och begränsningar. Vi brukar också diskutera mycket kring hur man som företag hittar ett tydligt gränssnitt och avgränsning mot privatägd data, som exempelvis hälsodata.
 Connys 5 tips om mobilstrategi:

  1. Sätt ett övergripande mål med din mobilitetssatsning, exempelvis: ”vi vill öka effekten av mobilt arbete genom att alltid prioritera den mobila kanalen först när vi inför nya lösningar”
  2. Börja med att prata med användarna – vad fungerar bra idag, vad skulle kunna fungera bättre, är det något som saknas?
  3. Kartlägg vilka verksamhetssystem och processer som är lämpliga att tillgängliggöra i mobila enheter
  4. Bygg en roadmap och fördela ut aktiviteter över tid. Det gör det lättare att iterera idéer och lösningar
  5. Undvik att begränsa enheterna och kompensera alltid med en ny funktion till användarna om ni ändå måste införa begränsade åtgärder

Läs mer här om vårt arbetsplats- och mobilitetserbjudande

Varje år presenterar Universum Global Framtidsföretagen, Sveriges största karriärguide som baseras på resultatet från undersökningen FöretagsBarometern där mer än 15 000 studenter tyckt till om frågor som rör karriär, arbetsliv och framtid. I samband med att karriärguiden publiceras så nomineras Stephan Andersson till årets employer branding person för 2015.

Nomineringen lyder:

”Denna person har på ett mycket tydligt sätt drivit frågorna inom sitt företag och lyckats väl med detta. Han har skapat ett stort internt engagemang kring frågorna och genom sitt val av intervjupersoner visat på den bredd och det djup av möjligheter som finns för en ung person inom företaget. Företaget tillhör ett av de företag som inom sin bransch tidigast och mest medvetet började arbeta med frågorna.”

Läs Universums artikel här

 

Qbranch-Stephan-Andersson-Universum-Årets-Employer-Branding-Person-2015

 

Pressmeddelande 2015-01-26

Med molnet i sikte för en mer kostnadseffektiv IT väljer SBAB Qbranch som IT- och outsourcingleverantör för drift av arbetsplatser och IT-stöd. Första steget är implementering av en ny modern och effektiv IT-arbetsplatshantering samt Servicedesk för de cirka 450 anställda i Sverige. Avtalet löper under en treårsperiod.

 

IT24 Läs nyheten på IT-24

SBAB erbjuder privatpersoner lån- och spartjänster via internet och telefon samt kreditgivning och sparande till företag och bostadsrättsföreningar. SBAB har historiskt haft en mixad outsourcing där delar av IT har legat på olika partners och internt. Nu konsoliderar SBAB sin IT för alla arbetsplatser till Qbranch för förberedelse inför en förflyttning till molnet. SBAB passar också på att byta mailplattform till Microsofts Outlook/Exchange.

– SBAB effektiviserar i alla led för att nå visionen ”Sveriges bästa bolån” år efter år. Vi valde Qbranch som IT-leverantör för att de har kommit långt på sin kompetensresa inom moln- och hybrida IT-tjänster och är en högt rankad molnpartner hos Microsoft. Qbranch kommer vara en strategiskt viktig leverantör i vår fortsatta utveckling där vi är övertygade att rätt IT-satsningar och tillvägagångssätt kommer att göra SBAB mer konkurrenskraftiga, säger Johan Sandberg, chef infrastruktur och drift på SBAB.

Som ett första steg implementerar nu SBAB Qbranchs tjänst Managed Client som är en klienthanteringslösning via Qbranchs självserviceportal i Qbranchs privata moln QNET. Lösningen innefattar hårdvara, support, förvaltning, säkerhetsuppdateringar och självserviceportal.

Vi valde Qbranch som IT-leverantör för att de har kommit långt på sin kompetensresa inom moln- och hybrida IT-tjänster och är en högt rankad molnpartner hos Microsoft. Qbranch kommer vara en strategiskt viktig leverantör i vår fortsatta utveckling där vi är övertygade att rätt IT-satsningar och tillvägagångssätt kommer att göra SBAB mer konkurrenskraftiga

– Jag ser fram emot ordning och reda i vår arbetsplatsmiljö. Genom Qbranchs klienthanteringslösning Managed Client får vi en än mer stabil och standardiserad klientmiljö med förutsägbara kostnader och möjlighet för våra användare att administrera sin egen desktop genom Qbranchs självserviceportal QNET. Rätt IT-leverantör och lösning är otroligt viktigt för oss eftersom vi inte har några servicekontor för våra kunder. Om IT inte fungerar står SBAB stilla, säger Johan Sandberg.

– Vi är mycket stolta och glada att SBAB väljer Qbranch som IT-leverantör. Att genomgå en resa mot molnet kan vara mycket utmanande speciellt för företag inom den finansiella sektorn med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Då är det bra att ha en erfaren IT-leverantör som har expertisen i alla led på resan. Genom att vi bygger vår tjänsteleverans på egen infrastruktur och på molnleveranser gör att vi kan erbjuda det bästa av två världar. Genom våra unika partnerskap med i första hand Microsoft kan vi erbjuda våra kunder nästintill obegränsad leveranskapacitet kombinerad med vår kundnärhet och specialistkonsulter. Vi ser mycket fram emot att hjälpa SBAB på deras resa för en modernare och effektivare IT i hanteringen av deras klienter och så småningom i molnet, säger Martin Stenström, VD Qbranch Sweden AB.
För mer information kontakta:

Johan Sandberg, chef infrastruktur och drift, SBAB Bank AB
Johan.sandberg@sbab.se | 0767-88 43 64

Ragnhild Franson Blom, Marknadschef Qbranch
ragnhild.fransonblom@qbranch.se | 073- 231 23 83

 

BITS DATA väljer efter en omfattande upphandling Qbranch som ny IT-driftsleverantör. Affären som är värd över 80 miljoner kronor löper över 3 år och är Qbranchs största affär genom tiderna räknat till antalet servrar.

 Läs nyhet om affären på IT24 ”Qbranch tar hem rekordaffär”

BITS DATA är ett rikstäckande företag som tillhandahåller utveckling och drift av IT-system för de 200 återförsäljarna av bilmärkena Scania och Volkswagen-varumärkena (Volkswagen, Skoda och Seat) rörande försäljning och verkstad i Sverige. Detta innefattar hela kedjan från affärssystem, business Intelligence-system, sälj- och biladministrativa system till ekonomisystem.

BITS DATA har outsourcat sin IT sedan 2009 för att kunna leverera kvalitativ IT till sina kunder 24/7. BITS DATA valde sommaren 2014 att byta IT-leverantör och gick ut i ny upphandling av företagets IT-drift med målet att öka kvaliteten och proaktiviteten i IT-leveransen.

– Vår IT är i högsta grad verksamhetskritisk. Om vår IT inte fungerar så havererar våra kunders verksamheter, med totalt 6000 användare, efter 20 minuter. Det skulle få katastrofala och mycket kostsamma följder. Våra kunder behöver även ha tillgång till IT under hela dygnet och vi har inte möjlighet själva att ha skiftpersonal samt den expertis som krävs för vår känsliga IT-miljö. Qbranch stod ut i konkurrensen; de har rätt tjänster, expertis och erfarenhet samt mycket väl fungerande processer och rutiner. Jag ser fram emot en IT-partner som levererar den service vi förväntar oss men även som jobbar proaktivt för att utveckla vår IT för ett långt samarbete, säger Björn Brånebäck vd på BITS DATA.

Qbranch kommer att ansvara för driften av hela BITS DATA:s IT-infrastruktur, inklusive 400 servrar med operativsystem, databaser och Citrixfarm samt tillhörande system såsom Active Directory, Identitetssystem och Exchange-servrar. Lösningen byggs på Qbranchs nya Cisco UCS och ACI-plattform med georedundans i syfte att leverera maximal prestanda och tillgänglighet i en modern och effektiv driftsmiljö.

– Vi är mycket glada och stolta över det förtroende som Qbranch får av BITS DATA i valet av ny outsourcingleverantör. Qbranch ser sig som en utmanare till de större leverantörerna och vi bygger vår verksamhet på att vara närmre, snabbare och mer flexibla än de största. Vi vänder oss till företag som BITS DATA där IT är affärskritiskt och som vill ha högsta tänkbara service, specialistkunnande och tillgänglighet – så vi är en bra matchning! Vi ser mycket fram emot den här spännande resan tillsammans med BITS DATA samt ett proaktivt samt konstruktivt partnerskap, säger Martin Stenström, vd Qbranch Sweden AB.

 

För mer information kontakta:

Björn Brånebäck, vd BITS DATA
bjorn.braneback@bitsdata.se | 070 – 818 36 70

Ragnhild Franson Blom, Marknadschef Qbranch
ragnhild.fransonblom@qbranch.se | 073 – 231 23 83

 

PRESSMEDDELANDE 2014-12-15

Bitsdata-logo

BITS DATA väljer efter en omfattande upphandling Qbranch som ny IT-driftsleverantör. Affären som är värd över 80 miljoner kronor löper över 3 år och är Qbranchs största affär genom tiderna räknat till antalet servrar.

Läs nyhet om affären på IT24

BITS DATA är ett rikstäckande företag som tillhandahåller utveckling och drift av IT-system för de 200 återförsäljarna av bilmärkena Scania och Volkswagen-varumärkena (Volkswagen, Skoda och Seat) rörande försäljning och verkstad i Sverige. Detta innefattar hela kedjan från affärssystem, business Intelligence-system, sälj- och biladministrativa system till ekonomisystem.

BITS DATA har outsourcat sin IT sedan 2009 för att kunna leverera kvalitativ IT till sina kunder 24/7. BITS DATA valde sommaren 2014 att byta IT-leverantör och gick ut i ny upphandling av företagets IT-drift med målet att öka kvaliteten och proaktiviteten i IT-leveransen.

– Vår IT är i högsta grad verksamhetskritisk. Om vår IT inte fungerar så havererar våra kunders verksamheter, med totalt 6000 användare, efter 20 minuter. Det skulle få katastrofala och mycket kostsamma följder. Våra kunder behöver även ha tillgång till IT under hela dygnet och vi har inte möjlighet själva att ha skiftpersonal samt den expertis som krävs för vår känsliga IT-miljö. Qbranch stod ut i konkurrensen; de har rätt tjänster, expertis och erfarenhet samt mycket väl fungerande processer och rutiner. Jag ser fram emot en IT-partner som levererar den service vi förväntar oss men även som jobbar proaktivt för att utveckla vår IT för ett långt samarbete, säger Björn Brånebäck vd på BITS DATA.

Qbranch kommer att ansvara för driften av hela BITS DATA:s IT-infrastruktur, inklusive 400 servrar med operativsystem, databaser och Citrixfarm samt tillhörande system såsom Active Directory, Identitetssystem och Exchange-servrar. Lösningen byggs på Qbranchs nya Cisco UCS och ACI-plattform med georedundans i syfte att leverera maximal prestanda och tillgänglighet i en modern och effektiv driftsmiljö.

– Vi är mycket glada och stolta över det förtroende som Qbranch får av BITS DATA i valet av ny outsourcingleverantör. Qbranch ser sig som en utmanare till de större leverantörerna och vi bygger vår verksamhet på att vara närmre, snabbare och mer flexibla än de största. Vi vänder oss till företag som BITS DATA där IT är affärskritiskt och som vill ha högsta tänkbara service, specialistkunnande och tillgänglighet – så vi är en bra matchning! Vi ser mycket fram emot den här spännande resan tillsammans med BITS DATA samt ett proaktivt samt konstruktivt partnerskap, säger Martin Stenström, vd Qbranch Sweden AB.

 

För mer information kontakta:

Björn Brånebäck, vd BITS DATA
bjorn.braneback@bitsdata.se | 070 – 818 36 70

Ragnhild Franson Blom, Marknadschef Qbranch
ragnhild.fransonblom@qbranch.se | 073 – 231 23 83

PDF_ikon Pressmeddelandet som PDF